Activiteiten

Op het terras zitten. Er is een terras op het zuiden met een panoramisch uitzicht dat nooit verveelt. U ziet weilanden met koeien, schapen en ezels en in de verte een boerderij. Gezang van leeuwerikken en andere zangvogeltjes zoals de putter. Een prima manier om lekker tot rust te komen.

Wandelen.
De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen. Vanuit het huis is het 10 minuten lopen naar een groot bos waar urenlang gewandeld kan worden zonder een mens tegen te komen. Ook fraai is het Parc Naturel Régional des Ballons des Vosges, een ideaal wandelgebied. Bovendien loopt in het oostelijke deel hiervan de Route des Crêtes, een route met de mooiste plekjes en landschappelijke hoogtepunten van de Vogezen zoals het Lac de Longemer, de Roche du Diable of de Grand Ballon.

Fietsen.
Verder natuurlijk fietsen, mountainbiken e.d. Langs het huis loopt zelfs een bewegwijzerde mountainbikeroute. Er zijn in de Vogezen een aantal fietspaden voor recreanten aangelegd met weinig hoogteverschil. Deze "groene fietspaden" staan te boek als "Voies Vertes". Er zijn 2 mooie "voie vertes"-fietsroutes langs kanalen (deze werden vroeger gebruikt om hout te vervoeren, maar nu is er voornamelijk pleziervaart) van de Vogezen: Voie Verte du canal des Vosges & Voie Verte Epinal-Bouzey

Vissen. Mogelijk bijvoorbeeld in de vlakbij gelegen Semouse. Of in het kanaal dat richting Fontenoy le Chateau loopt danwel de Moezel (Mosel) bij Remiremont.

Golf.
Mogelijk in Epinal bij Golclub des Images d'Epinal met 18 holes. Verder in Vittel op de Golf de Vittel Ermitage met twee schitterende 18 holes golfbanen ("Mont Saint Jean" of "Peulin"), alsmede een openbare 9-holes baan. Of, eveneens in Vittel, Golf Club de Vittel Hazeau met 9 holes. Ook niet verkeerd is de golfbaan in Luxeuil Les Bains (18 holes).

Vide-greniers et brocantes.
In de zomer en herfst zijn er in de buurt gezellige rommelmarktjes (vide-greniers). Dorpelingen legen hun zolders, schuren en kasten, om de inhoud vervolgens uit te stallen op een vloerkleed, een tafel of op het gras. De prijzen zijn nooit hoog en je kan er nog wel eens wat leuks op de kop tikken. Klik hier voor de Vide-greniers agenda.

Epinal.
Hoofdstad van de Vogezen. Het centrum van Epinal is de Place des Vosges, een plein omringd met huizen uit verschillende periodes. Tijdens de zomermaanden is het een ideale plaats om een terrasje te doen. Epinal is echter ook de moeite waard voor het originele prentenmuseum.  De heuvel bij de stad wordt gedomineerd door een middeleeuwse burcht, waar in de tuin vergeten planten worden gekweekt. Epinal ligt ook midden in de bossen, waarin meer dan 200 km bewegwijzerde wandelpaden zijn aangelegd. Er zijn in Epinal vele gezellige restaurantjes te vinden zoals "Le Bagatelle" of "Spina Grill" (Italiaans). In "La Baie d'Halong" aan de 16, quai Colonel Serot kunt u voor een hele redelijke prijs uitstekend Vietnamees of Japans eten. Eigenaar Patrick Ho is erg vriendelijk. Een absoluut toprestaurant (één Michelin ster) is Les Ducs de Lorraine. Circa 20 km vanaf Bellefontaine.

Remiremont. In de geschiedenis van Remiremont is sprake van een berg (mont) waarop een zekere Romaric in 620 twee kloosters stichtte die boven de donkere bossen uitstaken. Het vrouwenklooster werd later het vermaarde kapittel van de Dames de Remiremont, dat bekend stond om zijn bijzonder mondaine rekrutering. Tegenwoordig is het in de straten van Remiremont leuk slenteren tussen de booggewelven, de bloemen en de sporen van de rijke abdissen uit het verleden. Vele leuke terrasjes en goede informele restaurantjes.  "La Quarterelle" aan de Rue de la Carterelle 3 verdient bijzondere vermelding (reserveren aan te bevelen: +33 329239869) en hetzelfde geldt ook voor "Le Clos Heurtebisse". Circa 10 minuten autorijden vanaf Bellefontaine.

Plombières-les-Bains. Plombières (met nog geen 2000 inwoners) is al vanaf de 19e eeuw een kuuroord voor de Parijzenaars van goede huize en ook nu nog zijn de thermische baden in het centrum bekend om hun geneeskrachtige werking. Een wandeling door het stadcentrum langs de prachtige villa's uit de 18de en 19de eeuw met rijk versierde in fijn bewerkt smeedijzer en de vele kleine winkeltjes, is zeker de moeite waard. "Le Rosel" is een grappig betaalbaar restaurantje tevens crêperie en saladerie (buiten eten mogelijk) aan de Place Maurice Janot 1. In december is er een nostalgische kerstmarkt. Op minder dan 10 minuten rijden vanaf Bellefontaine.

Nancy.
De klassieke stad Nancy is een absolute "must see". De stad is beroemd vanwege de Art-Nouveau, een designstijl die hier ontstond aan het einde van de vorige eeuw. Hier is veel van te zien in het Musée de l'Ecole de Nancy. Nancy is een gastvrije, mondaine en hippe stad waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van de historische bouwwerken zoals onder meer het onlangs volledig gerenoveerde wereldberoemde Place Stanislas. Indrukwekkende musea, gezellige winkelstraten, prima restaurants en vele mooie terrassen. Een zeer goed lunchadres is "Les Pissenlits" (alleen maar Fransen) of natuurlijk het mooie Excelsior Flo (in richting "art-nouveau" stijl). Circa 100 km vanaf Bellefontaine.

Colmar.
Een geweldig sfeervolle en gezellige stad om te bezoeken. Circa anderhalf uur rijden vanaf La Campagnarde en een schitterende route door de Vogezen en Elzas.

Musée d'Unterlinden
Een voormalig klooster en nu de trots van Colmar. De collectie bevat vooral middeleeuwse schilders en beeldhouwers. Hiernaast zijn er ook meubels, gebruiksvoorwerpen en dergelijke te zien. Hoogtepunt is het altaar Isenheimer. Dit meesterwerk is van de hand van de 16de eeuwse kunstschilder Matthias. De panelen staan apart tentoongesteld.
Website: www.musee-unterlinden.com

La Petite Venise
Aan de andere kant van de stad ligt "Klein Venetië". Daar stroomt het riviertje Lauch. Op de oevers werden huizen gebouwd en deze zijn in de zomer prachtig met bloemen versierd. Schitterend uitzicht vanaf de bruggen in de Bld. St. Pierre en de rue Turenne.

Omgeving kerk St.-Martin
Hier zijn vele vakwerkhuizen te zien, bijvoorbeeld in de rue des Marchands. De huizen dateren van de 16de tot de 17de eeuw.

Mulhouse. In Mulhouse kunt u het beroemde automuseum (de Schlumpf-collectie) bezoeken. Dit museum geldt als één van de grootste en waardevolste in Europa. Hier vindt onder meer twee Bugatti Royales, inclusief de fameuze Coupé Napoléon, verder automerken als Bugatti, Hispano-Suiza, Ferrari, Rolls-Royce, Maserati, Maybach, Mercedes, etc. Mulhouse is de grootste stad van het département Haut-Rhin en de tweede op rij in de Elzas. Twee zijrivieren van de Rijn stromen door de stad. Mulhouse heeft een historisch centrum met veel oude gebouwen en smalle straten. Het stadhuis bijvoorbeeld dateert uit de 16e eeuw. Naast het automuseum zijn er ook een spoorwegmuseum en een dierentuin met botanische tuin. Circa 100 km vanaf Bellefontaine.

Beçanson. Besançon is als geboorteplaats van Victor Hugo, de schitterend gelegen hoofdstad van Franche-Comté. De stad is omzoomd door heuvels met bomen en de Doubs rivier vormt een lus die het compacte centrum insluit, waardoor de bezienswaardigheden dicht bij elkaar staan. Boven de stad bevindt zich de door Vauban ontworpen 17e-eeuwse citadel. In de Citadel bevinden zich een dierentuin met vooral zeldzame apen, een aquarium, een noctarium en een insectarium. In de citadel zijn ook enkele interessante musea gehuisvest waaronder het Natuurhistorisch Museum, het Musée Comtoise met kunst en folklore uit Franche-Comté en het Musée de la Résistance et de la Déportation, een belangrijk oorlogsmuseum. In de historische stad vindt u schitterende bouwwerken uit verschillende perioden zoals de monumentale Porte Rivotte, de kaai van Vauban, een nymfaeum, het Palais Granvelle, het geboortehuis van Victor Hugo, de kathedraal Porte Noir, het voormalige Palais des Intendants en een aan de god Mars gewijde triomfpoort uit de Romeinse tijd. Ook leuk om met de kinderen te bezoeken. Aanbevolen restaurant: "Les Bateliers" aan de 12 Faubourg Rivotte (buiten eten mogelijk). Circa anderhalf uur rijden vanaf La Campagnarde.

Metz. Metz is de hoofdstad van de Lorraine (Lotharingen). Het stadscentrum ligt aan de samenkomst van de Seille en de Moezel. Deze rivieren vertakken ter plaatse in diverse armen en worden overspannen door vele bruggen. De stad is voorzien van vele kerken, middeleeuwse huizen en andere historische gebouwen. Zowel het architectonische kader als het grote voetgangersgebied, het water en het vele groen maken wandelen in de oude stad zeer aangenaam. De Esplanade, oorspronkelijk de plaats waar de slotgracht van de citadel zich bevond, is eveneens voorzien van een prachtig wandelgebied. In het toeristen bureau zijn diverse wandelroutes te verkrijgen. Metz heeft ook enkele bijzondere projecten op het gebied van de moderne architectuur. Voorts vanaf mei 2010 natuurlijk Centre Pompidou Metz.

Maison Moine. Bijzonder interessant voor culinaire liefhebbers is een bezoek aan Maison Moine in het dorpje Rasey (in de nabijheid van Xertigny en op slechts 15 minuten rijden vanaf Bellefontaine!) Hier zijn (in een winkeltje) o.a. fantastische aperitief wijnen te verkrijgen op basis van rabarber zoals bijvoorbeeld een Crillon des Vosges. Ook worden er op biologische wijze diverse kazen en vleessoorten geproduceerd. Een absolute aanrader!

Marques Avenue Talange. Op de heen- of terugreis komt u waarschijnlijk vlak langs Marques Avenue Talange. Marques Avenue Talange bij Metz is de bekendste factory-outlet in Frankrijk. Op de artikelen wordt 30% korting gegeven. Vele bekende merken worden er verkocht, zoals Balmain, Cacharel, Mango, Ralph Lauren, Puma, Adidas en nog vele andere. Gelegen op een steenworp van de A31 vlak bij Metz, Industriezone van Talange (snelweg A31, afrit/sortie 35 Mazères-les-Metz (Z.I.).

Activiteiten voor kinderen in de nabijheid:
La Ferme Aventure in La Chapelle Aux Bois. Voor kinderen vanaf 4 jaar. Circa 10 km van Bellefontaine.

Miniatuurpark in Saint-Amé. Een soort Madurodam van de Elzas en de Lorraine. Alle leeftijden. Minder dan 25 km van Bellefontaine.

Lac de Bouzey. Richting Darney voor alle vormen van watersport. Ook zijn er fietsen te huur. Circa 30 km vanaf Bellefontaine.

Fort Uxegney. Voor kinderen vanaf 7 jaar. Circa 30 km vanaf Bellefontaine.

Saulxures-sur-Moselotte. In Saulxures-sur-Moselotte bevindt zich een heerlijk recreatiemeer met een klein strand en grasvelden met picnicktafels en bomen. Dit meer ligt op een half uurtje rijden afstand van La Campagnarde.

Watervallen in Tendon. Circa 38 km vanaf Bellefontaine.

Avonturenpark Bol d'Air bij La Bresse (parapente, avonturenpark, bungee jumping). Circa 40 km vanaf Bellefontaine.

Lac de Gérardmer. Ideale plaats om te wandelen, een waterfiets of kano te huren. Verder zijn hier alle soorten watersport mogelijk. Circa 40 km vanaf Bellefontaine.

La Campagnarde 1 La Campagnarde 2 La Campagnarde 3 La Campagnarde 4